ADR

A pirotechnikai termékek közúti szállításához a termékeknek meg kell felelniük a veszélyes áruk nemzetközi közúti szállításról szóló Európai Megállapodásnak (ADR). Az ADR osztály az adott termék kezelésének és szállításának veszélyességi fokát hivatott jelezni. Mivel ezeket az előírásokat a technikai haladásnak megfelelően folyamatosan fejlesztik, így a minden páratlan évben frissített és megjelenő szabályozás szerint a CerTrust Kft. a következő szolgáltatásokat nyújtja:

Tesztelés, tanúsítás és jóváhagyás az 1-es (robbanóanyagok és tárgyak), 4.1-es (Gyúlékony szilárd anyagok, önreaktiv anyagok és szilárd érzéketlenített robbanóanyagok), valamint az 5.1-es (Gyújtó hatású (oxidáló) anyagok) ADR osztály termékeire.

Tűzijátékok esetében a technikai adatlap és az ADR Default Lista alapján ADR szakértői vélemény (ADR osztályokba történő besorolás) készítése, amely alapot képez az Illetékes ADR Hatóságnál történő jóváhagyásnál és tanúsítás igénylésnél (Competent Authority Approval - ADR/RID/IMDG/ICAO).

Egyéb műszaki pirotechnikai termékek és autóipari pirotechnika termékek (pl.: füstgenerátor, sziklatörő patron, légzsákmodul, övfeszítőpatron) kedvezőbb (1.4S, vagy 9) ADR osztályba való sorolásához, vagy 1-es ADR osztályból történő kizárásához szükséges tesztelés (UN Series 6C máglyarakás teszt), és közreműködés az ADR hatósággal a jóváhagyás megszerzése érdekében a Vizsgálatok és kritériumok kézikönyve alapján.

Veszélyes áru szállítására kialakított, jóváhagyásra kötelezett (EX/II, EX/III) járművek forgalomba helyezéséhez és forgalomban tartásához szükséges teszt elvégzése és jegyzőkönyv készítése az ADR előírásai szerint. 
A pirotechnikai termékek szállítására alkalmas 4G szilárd hullámpapír lemez doboz tesztelése és közreműködés az ADR hatósággal a jóváhagyás megszerzése érdekében.